fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Vaarallinen maastopalo Mijasissa

Vaarallinen maastopalo Mijasissa

A-387-tie kilometrien 0 ja 9,5 välillä on suljettu molempiin suuntiin, ja 100 ihmistä on evakuoitu Valtocadon asuinalueelta

Tänään sunnuntaina 12.10 kello 7:44 Malagan hallituksen edustaja Patricia Navarro on ilmoittanut maastopalon nousseen tasolle 1 aamuyöllä Valtocadon alueella Mijasissa.

100 ihmistä evakuoitu paloalueelta

Andalusian Junta de Andalucían johtaja Malagassa on todennut, että 100 ihmistä on evakuoitu Valtocadon asuinalueelta, jossa on noin 185 asuntoa. Kymmenen ihmistä oli viety Osunillasin urheilukeskukseen, mutta he ovat jo poistuneet sieltä.

Navarro on tarkentanut, että tällä hetkellä tulipaloa sammuttamassa on 90 palomiestä Mijasista, Provincial Consorciosta, Marbellasta, Benalmádenasta ja Fuengirolasta. Alueelle on lähetetty kaksi raskasta helikopteria (K70, K40, super puma), operatiivinen teknikko, viisi metsäpalokuntaa ja ympäristövirkailija sekä kolme raskasta sammutusajoneuvoa. Pelastus- ja muun operatiivisen henkilöstön määrä alueella on lähes 190.

Mijasin ja Alhaurin el Granden välinen tie suljettu liikenteeltä

Hätäpalvelu 112:n mukaan A-387-tie on suljettu molempiin suuntiin kilometrien 0 ja 9,5 välillä. Liikenteen turvallisuusviranomaisen DGT:n tarjoama vaihtoehtoreitti on A-7053, jos on tarpeen kulkea tämän reitin kautta.

Guardia Civil on katkaissut tien

Alueella puhaltava tuuli ei helpota tulipalon sammuttamista Valtocadossa. Tuulennopeus on paikoin jopa 60 kilometriä tunnissa, vaikka keskimäärin se on 30 kilometriä tunnissa. Ilmankosteus ei myöskään ole suotuisa, sillä se on noin 30%.

Sammutustyöt käynnissä

Navarro on lähettänyt ”rauhoittavan viestin” kansalaisille, koska sammutustyöt ovat olleet käynnissä jo aamusta lähtien, mutta hän kehottaa myös varovaisuuteen. Mijasin tuore pormestari Ana Carmen Mata on korostanut, että tulipalo syttyi yöllä ja jotkut evakuoidut ihmiset ovat tarvinneet psykologista tukea.

arkistokuva

Pormestari on kiittänyt alueen hotelleja, jotka ovat tarjonneet huoneita evakuoiduille ihmisille, mutta hän toivoo tulipalon saavan hallintaan vielä tämän sunnuntain aikana.

Lähde
elespañol

Samankaltaiset julkaisut