fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Pommiuhka kansainvälisissä kouluissa Espanjassa

Pommiuhka kansainvälisissä kouluissa Espanjassa

Useita kansainvälisiä kouluja Espanjassa suljettiin eilen pommiuhkauksen vuoksi

Ainakin neljä kansainvälistä koulua Zaragozassa on sulkenut ovensa eilen maanantaina pommiuhkauksen vuoksi. Vastaavia tilanteita on koettu lähes kahdessakymmenessä koulussa viime päivinä eri puolilla Espanjaa, kuten Pontevedrassa, Teneriffalla, Reuksessa, Tarragonassa, Villarealissa ja Castellónissa. Kaikki nämä uhkaukset ovat osoittautuneet perättömiksi.

Zaragozan Koulujen Tilanne

Zaragozassa suljettiin maanantaina seuraavat koulut:

  • Liceo Francés Molière: Koulu ilmoitti sunnuntaina sähköpostitse vanhemmille ja huoltajille, että koulu suljetaan ”uhkauksen vuoksi, joka varoittaa mahdollisista räjähteistä koulun alueella”.
  • Colegio Británico: Aluksi koululla ei ollut tietoa uhkauksesta, ja oppilaat olivat aloittaneet koulupäivänsä normaalisti. Lopulta heidät jouduttiin evakuoimaan kansallispoliisin toimesta. ”Periaatteessa vaaraa ei ole, mutta oppilaat on jo haettu pois ja sopivat bussireitit on järjestetty”, koulun lähteistä kerrotaan.
  • SchoolHouse de Casablanca: Tämä Casablancan kaupunginosassa sijaitseva koulu sai maanantaiaamuna sähköpostiviestin, joka varoitti räjähteistä. Aamulla koululla käyneitä on ”evakuoitu ja he ovat odottaneet koulun pihalla tarkastuksen ajan”. Keskusteltuaan kansallispoliisin kanssa ja varmistuttuaan turvallisuudesta, oppilaat ovat voineet palata luokkiin.

Muita Uhkauksia ja Turvatoimia

Viranomaiset ovat aktivoineet turvallisuusprotokollan uhkauksen vuoksi, mukaan lukien räjähteiden asiantuntijoiden tekemät tilojen tarkastukset. Toistaiseksi räjähteitä ei ole löydetty, ja tutkimukset jatkuvat uhkausten todellisuuden ja alkuperän selvittämiseksi.

Lisää Uhkauksia Muissa Kouluissa

Perjantaina 15. joulukuuta Alicanten alueella uhkaukset vastaanotettiin El Campellon Liceo Francés -lukiossa ja Alicanten pääkaupungin El Valle -koulussa, jotka molemmat ovat yksityisiä oppilaitoksia. Molemmissa tapauksissa varoitus saapui sähköpostitse.

Espanja on tällä hetkellä terrorismin uhkatason 4 alla, ja näinä päivinä järjestetään kokouksia kaikissa itsehallintoalueissa joulun ajan ehkäisevien toimenpiteiden koordinoimiseksi.

Lähde: El Mundo, El Heraldo de Aragón.

Samankaltaiset julkaisut