fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Aemet kiistää huhut 4 luokan hurrikaanin saapumisesta Espanjaan

Aemet kiistää huhut 4 luokan hurrikaanin saapumisesta Espanjaan

Espanjan tiedoitusvälineissä uhkailtiin maahan saapuvan hurrikaanin

Marraskuun alkupuoli Espanjassa on ollut voimakkaiden matalapaineiden ja intensiivisten sateiden aikaa, erityisesti maan luoteis- ja pohjoisosissa, missä puuskat ovat yltäneet yli 200 kilometriin tunnissa. Tässä yhteydessä Valtion meteorologisen viraston (Aemet) meteorologi J. J. González Alemán kertoi äskettäin, kuinka Pohjois-Atlantin nykyiset ilmakehä- ja valtameriolosuhteet ”teoriassa pystyisivät tukemaan jopa 3. tai 4. luokan hurrikaania”, jota asiantuntija kuvaili ”mielettömäksi”.

Paisuttelevaa uutisointia

González Alemánin mukaan tämä tarkoittaa ”selvää trooppisten olosuhteiden laajentumista meidän alueellemme”, mikä hän ilmaisi Twitterissä julkaisemassaan selittävässä viestiketjussa.

Meteorologi esitteli seuraajilleen Atlantin valtameren kartan, joka näyttää ”Maksimaalisen Mahdollisen Voimakkuuden”, mitan, joka kertoo suurimman energian, jonka trooppinen sykloni voi saada ilmakehästä ja valtamerestä. Toisin sanoen, ”suurimman voimakkuuden, jonka trooppinen sykloni voi saavuttaa kehittyessään alueella”, hän lisäsi.

Kuitenkin meteorologi halusi tarkentaa, että ”tämä ei tarkoita, että alueella muodostuisi varmasti luokan 4 hurrikaani”, vaan että ”mikäli trooppinen sykloni muodostuisi, se voisi saavuttaa tämän luokan, mikäli olosuhteet ovat suotuisat tämän energian hyödyntämiseen”.

Huolimatta tästä tarkennuksesta, meteorologin sanat tulkittiin väärin joissakin yhteyksissä ja aiheuttivat hämmennystä sosiaalisessa mediassa. Viime perjantaina Aemet kiirehti selventämään asiaa myös Twitterissä.

Aemet ilmoittaa vaaroista etukäteen

”Jos suuriluokkainen hurrikaani lähestyisi Espanjaa, ilmoittaisimme siitä mahdollisimman aikaisin”, Aemet vakuutti ja näytti otsikon, joka varoitti ”luokan 4 hurrikaanin mahdollisuudesta Espanjassa”.

”Tämä otsikko oli ehdottoman ja täysin väärä”, Valtion meteorologinen virasto kiisti ja pyysi tiedotusvälineiltä ”tarkkuutta tiedon välittämisessä”.

Lähde
20 minutos

Samankaltaiset julkaisut