fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Espanjassa koittaa merkittävä säämuutos – Lämpimästä talven kylmyyteen

Espanjassa koittaa merkittävä säämuutos – Lämpimästä talven kylmyyteen

Säät palaavat normaaliin marraskuuhun koko maassa

Espanjassa on edessä merkittävä säämuutos, kun lämpimät päivät vaihtuvat pian talvisen kylmään ilmastoon. Vielä sunnuntaihin asti vallitsevat korkeat lämpötilat, mutta sen jälkeen Pohjoisesta saapuva kylmä ilmamassa tuo mukanaan lämpötilojen jyrkän laskun.

Tähän asti ollut lämmintä

Viime päivinä on koettu mukavia lämpötiloja marraskuulle. Esimerkiksi Malagan Coínissa mitattiin jopa aivan kesäisiä lämpötiloja alkuviikosta ja mittarit näyttivät jopa 30c. Tulevana sunnuntaina, 19. marraskuuta, pohjoisesta saapuu kuitenkin hyvin kylmää ilmaa, mikä aiheuttaa lämpötilojen nopean laskun erityisesti maan pohjoisosassa.

espanjan sää

Hyistä ilmaa luvassa

Maanantaina kylmä ilmamassa leviää yli koko Espanjan niemimaan ja saavuttaa myös Baleaarit, mikä laskee lämpötiloja huomattavasti maan pohjoisosassa. Tiistaina tämä ilmamassa laajenee koko maahan ja saattaa saavuttaa jopa Kanariansaaret. Tiistaista lähtien koko maassa on odotettavissa merkittävä lämpötilojen lasku. Vaikka ennusteen epävarmuus kasvaa tiistain jälkeen, mallit ennustavat, että keskiviikkona lämpötilat voivat laskea vieläkin enemmän.

Tämän lämpötilojen laskun myötä sää lähestyy normaaleja marraskuun arvoja, ja useissa paikoissa lämpötilat voivat olla jopa normaalia matalampia. Lämpötilan laskun lisäksi myös lumiraja laskee. Tiistaina odotetaan pohjoisen ilmansuunnan aiheuttavan sateiden lisääntymistä, jotka voivat vaikuttaa niin pohjoiseen, keskiosaan kuin itäänkin Espanjassa. Vuoristoalueilla nämä sateet voivat olla lumisia.

Maanantaina lämpötilat laskevat suuressa osassa maan pohjoisosaa, mutta etelässä ne pysyvät vielä normaaleina. Andalusiassa ja Murcian alueella maksimilämpötilat voivat ylittää edelleen 23-24 astetta.

sää aurinkorannikolla

Lämpö laskee entisestään ensiviikon puolessa välissä

Tiistaina odotetaan laajempaa ja merkittävämpää lämpötilojen laskua. Ainoastaan maan kaakkoisrannikolla lämpötilat saattavat yltää vielä 20 asteeseen. Suurimmassa osassa sisämaata lämpötilat jäävät alle 15 asteen. Madridissa, Cáceresissa tai Zaragozassa maksimilämpötila voi olla noin 15 astetta, kun taas Valladolidissa ja Logroñossa ne voivat laskea jopa 11 asteeseen.

Öisin kylmää

Myös yölämpötilat laskevat ja normalisoituvat normaaliin marraskuiseen ensi viikolla. Maanantaista tiistaihin yölämpötilat pysyvät alle 10 asteessa lähes koko sisämaassa ja alle 5 asteessa maan pohjoisosan sisämaassa. Pakkaset voivat alkaa levitä korkeammille alueille. Kanariansaarilla lämpötilat alkavat laskea jo torstaina.

Pitkässä ennusteessa on hankala sanoa mitään tarkkaa, mutta nykyisten mallien mukaan keskiviikkona odotetaan uutta lämpötilojen laskua maan pohjoisosassa. Yleisesti ottaen tulevan viikon puolivälissä lämpötilat pysyvät lähellä marraskuun tyypillisiä arvoja lähes koko maassa.

Sierra Nevadan rinteet Granadassa

Ihan vielä ei ole laskettelurinteet auki, mutta jos jo Joulukuussa pääsisi rinteisiin jos lämpötilat näin nopeasti laskevat.
Tästä linkistä voi seurata vielä lumettomia rinteitä reaaliajassa.

https://sierranevada.es/en/invierno/the-ski-resort/live/webcams/

Samankaltaiset julkaisut