fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Benalmádena tulee toteuttamaan huumetestauksia joulun aikaan

Benalmádena tulee toteuttamaan huumetestauksia joulun aikaan

Benalmádena toteuttaa kaksi tusinaa huumausaineiden ja alkoholin tehotestausta joulun aikaan

Benalmadenan paikallispoliisi on varustautunut uudella välineistöllä osallistuakseen Liikenneviraston (DGT) valvonta- ja seurantakampanjaan. Kampanjan puitteissa suunnitellaan noin kaksikymmentä tarkastusta joulukuussa, joiden tavoitteena on valvoa kuljettajien alkoholi- ja huumetasoja. Tämä toimenpide on osa pyrkimystä ehkäistä ja lisätä tietoisuutta onnettomuuksien riskeistä joulupyhien aikana, kertoo kaupunginvaltuusto.

Uusia testausmenetelmiä

Turvallisuusosaston mukaan uudet tarkastusmenetelmät sisältävät muun muassa moderneja, kannettavia lukulaitteita, toksikologisia seulontatestejä, alkutestaukseen tarkoitettuja sarjoja (näytteiden lähettämistä varten laboratorioihin) sekä USB-tikkuja.

Tarkoitus vähentää onnettomuuksia

Paikallispoliisin mukaan tämän aloitteen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja vähentää joulunajan onnettomuusriskejä. Alkoholin on todettu olevan osatekijänä tai aiheuttajana kolmasosassa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Ajoneuvon kuljettaminen alkoholin vaikutuksen alaisena, riippuen veren alkoholipitoisuudesta, lisää merkittävästi onnettomuusriskiä, erityisesti kaupunkialueilla.

Turvallinen alkoholipitoisuus on 0,0%

Kaupunginvaltuusto ja turvallisuusosasto, joita johtaa Benalmádenan pormestari Juan Antonio Lara, korostavat, että turvallisin alkoholipitoisuus on aina 0,0%. He painottavat, että nämä tarkastukset pyrkivät ehkäisemään tarpeettomia riskejä, jotka voivat johtaa kuolemaan tai korjaamattomiin vammoihin. Nämä riskit ovat vältettävissä, mikäli kuljettaja ei nauti alkoholia eikä aja huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Uusia koulutuksia

Uuden varustuksen käyttöön liittyvät koulutukset ovat sisältäneet teoreettista ja käytännön opetusta, ja ne on suorittanut Benalmádenan paikallispoliisin oikeuslääketieteen ryhmän ja onnettomuuksien tutkimuksen asiantuntijat. Koulutukset järjestettiin Málagan kaupungin julkisen turvallisuuden koulussa, ja opettajiin kuuluivat Málagan maakunnan liikenneturvallisuuden syyttäjänviraston delegoitu syyttäjä, Málagan oikeuslääketieteellisen instituutin patologian asiantuntija sekä kokeneita paikallispoliisin päälliköitä.

Lähde
Malaga Hoy

Samankaltaiset julkaisut