fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Malagassa El Chorron asemalla junaonnettomuus

Malagassa El Chorron asemalla junaonnettomuus

PP Vaatii Selityksiä Hallitukselta Malagan Junien törmäyksen Jälkeen

Vain kolme tuntia Málagassa sattuneen junaturman jälkeen Málagan Partido Popularin (PP) pääsihteeri José Ramón Carmona on tänään arvostellut voimakkaasti Pedro Sánchezin hallituksen ”huolimatonta laiminlyöntiä” rautatieliikenteen hoidossa. Hän on vaatinut kiireellisiä selityksiä liikenneministeri Óscar Puentelta El Chorron junaturmasta.

Junaturma El Chorrossa

Kaksi keskipitkän matkan junaa, jotka yhdistävät Malagan ja Sevillan, ovat törmänneet sivuttain El Chorron rautatieasemalla Malagassa lauantaina. Onnettomuudessa ei ole raportoitu vakavia vammoja kummankaan junan noin 200 matkustajan keskuudessa. Onnettomuus tapahtui El Chorron asemalla noin klo 21:30, kun toinen juna oli pysähtyneenä ja toinen oli saapumassa asemalle vastakkaisesta suunnasta. On spekuloitu, että toinen junista olisi saattanut osittain suistua raiteilta ja ”hieroa” toista junaa.

Video onnettomuuspaikalta. Video Ser/EFE/Consorcio Provincial De Bomberos De Málaga

Kritiikkiä Hallituksen Toimista

Carmona on ilmaissut huolensa siitä, että ”satojen, tuhansien ihmisten elämää ei voi vaarantaa tällä tavoin”. Hänen mukaansa lähes päivittäin ilmenee ongelmia, kuten häiriöitä, vikoja, suistumisia ja teknisiä peruutuksia paikallisjunissa, keskipitkän matkan junissa ja AVE-kaukojunissa. Hän syyttää näistä ongelmista hallituksen laiminlyöntiä ja välinpitämättömyyttä.

Malagan Junaturman Yksityiskohdat

Renfe-yhtiön kaksi keskipitkän matkan junaa törmäsi El Chorron tunnelien alueella Malagassa. Kummassakaan junassa ei ole raportoitu loukkaantuneita noin 200 matkustajan joukossa. Malagan palokuntien yksiköt ovat siirtäneet matkustajia pois eniten vaurioituneesta junasta, joka oli osittain kaatunut kyljelleen. Toisessa junassa ei näyttänyt olevan näkyviä vaurioita.

Kuva onnettomuuspaikalta. Kuva EFE/Consorcio Provincial De Bomberos De Málaga

PP:n Johtajan Kommentit

Carmona on korostanut, että ”mikä aiemmin oli esimerkillinen ja maamme ylpeyden aihe, on nyt muuttunut suureksi häpeäksi ja vaaraksi, kaikki PSOEn asetettua Renfeen, Adifiin ja ministeriöön pätevyydettömiä henkilöitä”. Hän viittaa siihen, että ministereitä on nimitetty alueellisten kiintiöiden tai kongressissa järjestetyn ”sirkuksen” vuoksi. Lisäksi Carmona mainitsee, että Renfen Los Pradosin työpajan työntekijät ovat valittaneet tarvikkeiden, varaosien ja riittämättömän henkilökunnan puutteesta, mikä heidän mukaansa vaarantaa paikallis- ja keskipitkän matkan junat.

Lähde
Ser

Samankaltaiset julkaisut