fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Kidnappausdraama Benalmadenassa

Kidnappausdraama Benalmadenassa

Nuoren Yrittäjän Kidnappaus Benalmádenassa

Aurinkorannikko, tai Costa del Sol, tunnetaan kauniista rannoistaan ja houkuttelevasta ilmastostaan, mikä tekee siitä suositun matkailukohteen Espanjassa. Valitettavasti tämä alue on myös tullut tunnetuksi järjestäytyneen rikollisuuden toiminnan näyttämönä. Järjestäytynyt rikollisuus Aurinkorannikolla kattaa monenlaisia laittomia toimintoja, mukaan lukien huumekauppa, rahanpesu, ihmiskauppa ja muut rikolliset toimet.

Nuoren yrittäjän kidnappaus Benalmádenassa – Miljoonan euron lunnaat ja valokuva uhatusta uhrista

Benalmádenassa tapahtui dramaattinen kidnappaus, jossa nuori ulkomaalainen kryptovaluuttaportfolioiden hallinnan ja luksusautojen kaupan parissa työskentelevä yrittäjä joutui kolmen miehen kaappaamaksi. Kaappaajat, kaksi kreikkalaista ja yksi albanialainen kansalainen, vaativat yrittäjän vapauttamisesta miljoonan euron lunnaita.

Kidnappauksen Kulku

Kaappaus tapahtui Benalmádenassa sijaitsevassa villassa ja siitä tuli tieto, kun yrittäjän tuttava sai Unkarista soiton, jossa kerrottiin yhteisen ystävän tulleen kaapatuksi ja että poliisin tulisi tietää asiasta mahdollisimman pian.

Budapestista soittanut henkilö oli vastaanottanut kuvia ja ääniviestejä kaapatun yrittäjän puhelimesta, jossa tämä pyysi rahojen maksamista hänen vapauttamisekseen. Viestien joukossa oli järkyttävä kuva, jossa yrittäjää uhattiin aseella suoraan hänen päänsä edessä.

Kuvassa nähdään, kuinka uhria uhattiin aseella. Tämä tapaus on jälleen yksi esimerkki järjestäytyneen rikollisuuden vakavuudesta Espanjassa. Kuva Policia National

Ratkaiseva Virhe ja Pelastusoperaatio

Kaappaajien huolimattomuuden vuoksi uhri onnistui lähettämään kuvan siitä, missä hän oli pidätettynä. Kuva oli otettu ikkunan läpi ja auttoi myöhemmin tutkijoita paikantamaan uhrin sijainnin, joka oli suuressa kolmikerroksisessa villassa Benalmádenassa.

Poliisi perusti suuren pelastusoperaation, johon osallistui noin viisikymmentä virkailijaa mukaan lukien erikoisjoukot, ilmatuki, poliisin neuvottelija ja rikostekninen yksikkö. Operaatio keskittyi uhrin pelastamiseen ja kaappaajien kiinniottamiseen.

Kaappaajien Kiinniotto ja Uhrin Pelastaminen

Poliisin tekemässä ratsiassa löydettiin kaksi ladattua asetta, joista toisessa oli äänenvaimennin ja huone, joka oli varustettu muoveilla ja sahoilla. Lisäksi kaappaajat, jotka olivat 35- ja 36-vuotiaat kreikkalaiset sekä 54-vuotias albanialainen, otettiin kiinni syytettyinä kidnappauksesta. Nuori yrittäjä vapautettiin ja hänellä oli vain joitakin mustelmia.

Pidätetyt ovat tällä hetkellä Málagan poliisilaitoksen huostassa odottaen oikeudenkäyntiä. Tapauksesta vastaa Torremolinosin käräjäoikeuden tutkintotuomari numero 1.

Toimenpiteet rikollisuuden torjumiseksi Aurinkorannikolla

Espanjan viranomaiset ovat toteuttaneet useita toimia järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi Aurinkorannikolla. Tämä sisältää poliisin ja oikeuslaitoksen yhteistyötä, rajavalvonnan tehostamista, sekä kansainvälistä yhteistyötä muiden maiden lainvalvontaviranomaisten kanssa. Lisäksi on toteutettu kampanjoita rahanpesun ja muiden rikollisten toimintojen paljastamiseksi ja ehkäisemiseksi.

Poliisi tekee töitä kansalaisten sekä turistien turvallisuuden takaamiseksi

Vaikka Aurinkorannikko on monelle synonyymi kauniille rannoille ja rentouttavalle lomalle, alueen järjestäytynyt rikollisuus muistuttaa monimutkaisista haasteista, jotka koskettavat tätä houkuttelevaa aluetta. Viranomaisten jatkuvat ponnistelut ovat välttämättömiä rikollisuuden torjunnassa ja alueen turvallisuuden ylläpitämisessä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Lähde
Malaga Hoy

Samankaltaiset julkaisut