fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Syyttäjä hakee 51 vuoden vankeusrangaistusta

Syyttäjä hakee 51 vuoden vankeusrangaistusta

El Melilleroa syytetään happohyökkäyksestä entistä tyttöystäväänsä ja hänen ystäväänsä vastaan Malagassa

Malagassa ’El Melillero’ -nimellä tunnettu henkilö joutuu oikeuden eteen syytettynä entisen tyttöystävänsä ja tämän ystävän happohyökkäyksestä tammikuussa 2021. Syyttäjä vaatii hänelle 51 vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomiota. Lisäksi syytettynä on viisi muuta henkilöä.

Oikeudenkäynti lykkääntyi

Oikeudenkäynti oli alun perin määrä pitää viime kesäkuussa, mutta se lykkääntyi yhden asianajajan leikkauksen vuoksi. Nyt oikeudenkäynti on määrä aloittaa 13. marraskuuta ja se jatkuu 20., 24., 27. ja 30. marraskuuta sekä 1. joulukuuta.

Kuva Guardia Civil

Suunniteltu murhayritys

Malagan syyttäjänviraston mukaan ’El Melillero’ oli suunnitellut murhayrityksen, jossa myös viisi muuta syytettyä olivat mukana, yksi heistä olisi heittänyt happoa. Syyttäjä katsoo, että teossa oli myös sukupuoleen perustuva agravante.

Salakuljetusjärjestön päällikkö

Syyttäjän alustavien päätelmien mukaan syytetyt kuuluvat huumeiden salakuljetukseen ja omaisuusrikoksiin keskittyneeseen rikollisjärjestöön. ’El Melilleron’ uskotaan toimineen järjestön ”päällikkönä”.

Hyökkäys tapahtui 12. tammikuuta 2021 Cártaman kaupungissa. Syytetyn ja yhden uhrin kerrotaan olleen suhteessa toukokuusta joulukuuhun 2020, mutta nainen päätti suhteen miehen väitetyn väkivaltaisen käytöksen vuoksi. ’El Melillero’ ei hyväksynyt eroa ja oli ”pakkomielteinen” naisesta, syyttäjän mukaan.

Vakavia vammoja hyökkäyksestä

Syyttäjän mukaan pääsyytetty suunnitteli hyökkäyksen etukäteen ja toimi muiden syytettyjen kanssa, hyökäten naisten auton kimppuun. Molemmat naiset saivat vakavia palovammoja ja joutuivat sairaalahoitoon. Entinen tyttöystävä sai 45 prosentin palovammat, tarvitsi 12 leikkausta ja kärsii henkisistä ja fyysisistä jälkivaikutuksista. Toinen nainen sai 20 prosentin palovammat.

Lisäksi syyttäjä vaatii ’El Melillerolle’ lähestymiskieltoa uhreihin ja Cártaman kaupunkiin sekä korvauksia uhrille 1,1 miljoonaa euroa ja ystävälle 312 522,22 euroa. Muille syytetyille vaaditaan vankeusrangaistuksia murhan yrityksestä ja rikollisjärjestön jäsenyydestä.

Lähde
la Opinion

Samankaltaiset julkaisut