fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Malagan jouluvaloihin 1.4 miljoonaa euroa

Malagan jouluvaloihin 1.4 miljoonaa euroa

Malaga Valmistautuu Jouluun Uudistuneella Valaistuksella – Alameda Muuttuu Valaisevaksi Metsäksi

Malagan kaupunki valmistautuu jouluun panostamalla näyttävään valaistukseen, jossa on tänä vuonna useita uusia elementtejä, erityisesti Alamedan alueella. Kaupungin keskustan jouluvalaistukseen on varattu 1,4 miljoonan euron budjetti.

Calle Larios säilyttää enkelinsä

Joulun lähestyessä Málagan kadut alkavat täyttyä erityiselle ajalle ominaisista valoista, jotka sytytetään perinteisesti marraskuun viimeisenä perjantaina, tänä vuonna 24. päivänä kello 19.00. Uudistuksen keskiössä on Alameda Principal, joka muuttuu ”valaisevaksi metsäksi”. Alueen ficus-puita koristellaan 270 000 LED-valolla ja 4 500 ”forest”-tyylisellä valolla.

Alamedan molemmille puolille asennetaan lisäksi enemmän valaistuja “mantelipuita” kuin viime vuonna, ja Torrijosin aukiolle sijoitetaan seitsemän valaistua “mantelipuuta”. Alcazaban tunnelin sisäänkäynnillä nähdään valaistuja figuureja, Echegaray-kadulla valaistuja puita ja Plaza del Carbónilla joulupalloja. Plaza de Jerónimo Cuervolla, Teatro Cervantesin vieressä, on koristeltu iso joulukuusi.

Calle Larios säilyttää viime vuonna käyttöön otetun koristelun, jossa on 16 neljä metriä korkeaa ”Taivaallista Enkeliä”. Nämä hahmot on ripustettu 32 sivupylvääseen, jotka on koristeltu kultaisilla paljeteilla ja kristalleilla andalusialaisen Iluminaciones Ximénez -yrityksen suunnitelman mukaisesti.

Uudet kappaleet täksi vuodeksi

Larios-kadun musiikkiohjelmassa ei tänä vuonna kuulla Mariah Careyn ”All I want for Christmas is you” -kappaletta. Sen sijaan valoesitykseen on valittu kappaleita kuten ”Jingle Bells” Andre Rieulta, Johann Strauss Orchestralta, ”We wish you a Merry Christmas” ja ”Carol of the bells” Pentatonixilta sekä muita joululauluja. Valot syttyvät joka ilta kello 18.30 ja niitä on nähtävillä kolmessa esityksessä päivittäin, paitsi 24. ja 31. joulukuuta.

Málagan kaupunginhallitus on päättänyt ylläpitää valojen aikaisempaa sammutusaikataulua energiansäästön vuoksi. Näin ollen valot ovat päällä arkisin ja sunnuntaisin keskiyöhön asti ja torstaista lauantaihin aina kello 2.00 saakka. Jouluaattona ja uudenvuodenaattona valot loistavat aamu kuuteen saakka.

Mutta kuka avaa Malagan jouluvalot?

Vielä ei ole julkaistu, kuka tulee avaamaan Málagan jouluvalaistuksen, mutta huhut osoittavat musiikkimaailmaan. Viime vuonna sytyttäjänä toimi laulaja Vanesa Martín ja sitä edellisenä vuonna toimittaja María Casado.

Kaupungin muita erityisiä valoteoksia nähdään Catedralin, Calle San Juanin ja Molina Lario -alueilla. Catedralin tornin eteläpuolella nähdään videomapping-esitys, jossa kerrotaan ”Valon enkelin” tarina. Esitykset ovat nähtävillä päivittäin 1. joulukuuta alkaen 4. tammikuuta asti.

Kaupungin yli 500 katua on koristeltu, joista 86 sijaitsee historiallisessa keskustassa. Kaikkiaan valoja on lähes 2,5 miljoonaa.

Malagan jouluvalot

Jouluvalojen budjetti

Historiallisen keskustan jouluvalojen asentaminen, kaupungin sisäänkäyntien valaistus ja Huelinin puiston joulupuu – jotka ovat operatiivisten palveluiden alaisuudessa – maksavat tänä vuonna 1,4 miljoonaa euroa, mikä on sama summa kuin viime vuonna.

Juhla-asioista vastaava kaupunginvaltuutettu Teresa Porras on selittänyt, että tänä vuonna valaistukseen oli alun perin varattu 1,1 miljoonaa euroa, ja tarkoituksena oli etsiä yksityisiä sponsoreita kattamaan osa kustannuksista. Koska sponsoreita ei kuitenkaan löytynyt, kaupunki hyväksyi talousarvion muutoksen kattamaan jäljellä olevat 300 000 euroa.

Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen

Malagan jouluvalot kannattaa kaikkien käydä katsomassa. Sinne pääsee tietysti omalla autolla ja silloin Muelle Unon tai Plaza Merced aukion maanalaiset parkkipaikat ovat hyviä, mutta Parking Plaza de Marina on oma suosikkini heti Calle Larioksen tuntumassa. Paikallisjunallakin pääsee ja silloin lähimmäksi pääsee päätepysäkillä, josta on vain lyhyt kävely vanhaan keskustaan ja Calle Larioksen kävelykadulle.
Valojen avajaiset ovat aina hieno kokemus ja ihmisiä on silloin todella paljon liikenteessä!

Samankaltaiset julkaisut