fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Millainen on keskimääräinen turisti Aurinkorannikolla?

Millainen on keskimääräinen turisti Aurinkorannikolla?

Costa del Sol – Pysähdyspaikka Matkailijoiden Sydämissä

Espanjan Aurinkorannikko on noussut otsikoihin vuoden 2022 matkailututkimuksen myötä, joka valottaa kaupungin vetovoimaa ja sen tarjoaman elämyksen laatua. Andalusian Tilastointi- ja Kartografia-instituutin (IECA) julkaisemat tiedot kertovat tarinaa Costa del Solista, joka ei ainoastaan toivota matkailijat tervetulleiksi, vaan saa heidät myös viipymään.

Matkailun määränpää, jossa aika ei ole vain numero

Aurinkorannikko on tunnettu sykkivästä kulttuuristaan ja lämpimästä ilmastostaan, otti vastaan yli 8 miljoonaa turistia vuonna 2022. Tämä merkittävä 56,7 prosentin nousu vuoteen 2021 verrattuna on osaltaan pandemian jälkeisen ajan normalisoitumisen ja terveysrajoitusten purkamisen ansiota. Turistit viipyvät Costa del Solilla keskimäärin pidempään kuin missään muualla Andalusiassa, vaikka keskimääräinen oleskeluaika onkin hieman laskenut edellisvuodesta.

malaga lentokenttä

Millainen on Aurinkorannikon turisti?

Keski-ikäiset, 45-65-vuotiaat eurooppalaiset ja kansainväliset matkailijat muodostavat suurimman osan Málagan vierailijoista. Heidän päiväbudjettinsa on keskimäärin 71,4 euroa, joka vaikka onkin yli 90 prosenttia korkeampi kuin vuonna 2021, jää hieman Andalusian keskiarvon alapuolelle. Matkailijoiden taloudellisen panoksen jakautuminen on kuitenkin eriytetty; maailmalta tulevat vierailijat käyttävät jopa 100 euroa päivässä, kun taas andalusialaiset pysyttelevät 62 euron päiväbudjetissa.

Majoitus – Kodinomainen mukavuus vaihtoehtona

IECA:n tutkimuksesta käy ilmi, että valtaosa turisteista valitsee majoituksekseen vuokra-asunnot, -huoneistot tai -huvilat, kun taas hostellit ja leirintäalueet eivät juuri vedä puoleensa. Tämä asettaa painetta kaupungille, jossa turistihuoneistojen määrän kasvu on jatkuvan keskustelun aiheena.

Mitä Turistit Arvostavat?

Turistit antavat korkeat pisteet paikalliselle vieraanvaraisuudelle, hinnalle ja historiallisille nähtävyyksille. Ruoka, turvallisuus ja majoituksen laatu ovat muita tekijöitä, jotka saavat heidät palaamaan. Kommunikaatioverkoston ja ympäristön suojelun heikkoudet nousevat kuitenkin esille huolenaiheina.

Savuton ranta

Turismi kukoistaa Andalusiassa

Andalusia on kokonaisuudessaan nähnyt turismin kasvavan; yli 9 miljoonaa turistia vieraili alueella vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Enemmistö saapui lomailun merkeissä, ja keskimääräinen päiväbudjetti oli yli 78 euroa, osoittaen alueen kasvavaa suosiota ja taloudellista potentiaalia matkailukohteena.

Malaga – Vilkas risteymäkohta maailman kartalla

Malagan provinssin houkuttelevuus ja sen kyky pitää turistit kaupungissa pidempään kuin missään muualla Andalusiassa osoittavat, että vaikka kaupungin aksentti saattaa olla vahva ja puhdasta espanjaa puhutaan muualla, niin Malagan provinssi tarjoaa elämyksiä, jotka puhuvat universaalia kieltä – vieraanvaraisuuden ja elämän nautintojen kieltä.

Samankaltaiset julkaisut