fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Aurinkorannikolta löytyy myös huippuravintoloita

Aurinkorannikolta löytyy myös huippuravintoloita

Aurinkorannikolla on myös Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua suomalaisten sosiaalisissa medioissa, ettei Aurinkorannikolta löydy hyviä ravintoloita. Listasimme muutaman tunnetun ravintolan, jotka ovat saaneet tunnustusta myös tunnetussa ja arvostetussa vuosittain julkaistussa hotelli- ja ravintolaoppaassa, Guide Michelininissä ja noita tähtiä annetaan maailman parhaille ravintoloille.
Aurinkorannikolla on nyt yhteensa kymmenen Michelin tähteä, jotka jakautuvat kahdeksaan huipputason ravintolaan, jotka ovat kansallisesti tunnettuja gastronomiastaan ja erinomaisuudestaan. Ronda, Marbella, Malaga ja Fuengirola ovat edustettuina näissä kahdeksassa keittiössä: Skina (2), Bardal (2), Kaleja, Nintai, José Carlos García, Sollo, El Lago sekä Messina ja nämä kahdeksan keittiötä tarjoavat vrmasti makuelämyksiä vaativaankin makuun.

hyvä ravintola aurinkorannikko

Ravintola Skina (**)

Marbellan keskustassa, osoitteessa Calle Aduar, 12, sijaitsee yksi maakunnan arvostetuimmista ravintoloista, yksi Malagan kahdesta Michelin-tähden saaneesta. Skina on yksi Marcos Grandan ravintoloista, joka on yksi Espanjan suurimmista ravintoloitsijoista, omistaen useita ravintoloita, joissa on yhteensä viisi Michelin-tähteä. Skinassa on korkeatasoista ruokaa, joka tarjoaa luovan matkan eteläisen gastronomian läpi, mutta aina paikallisilla, Välimeren makuja kunnioittavilla raaka-aineilla. Skina tarjoaa Grand cru -menun, hintaan 449 euroa ja edullisempi vaihtoehto on 229 euroa. Nettisivulta löytyy mitä vaihtuva menu sisältää.

https://www.restauranteskina.com/

Bardal (**)

Benito Gómez johtaa Bardal-ravintolaa, joka sijaitsee yhdessä maakunnan taianomaisista paikoista, Rondassa. Bardal on Malagan toinen suurista keittiöistä, jolla on kaksi Michelin-tähteä. Rondassa sijaitseva ravintola panostaa raaka-aineisiin. Ravintola sijaitsee osoitteessa Calle Aparicio, 1, ja tarjoaa kaksi menua: Menú Bardal 180 euroa ja Gran Menú Bardal 215 euroa, viinilajitelmat maksavat 100 euroa ja 115 euroa. Nettisivulta löytyy mitä vaihtuva menu sisältää.

https://restaurantebardal.com/

huippu ravintola

Kaleja (*)

Viimeisimpänä tähtien joukkoon liittyi chef Dani Carnero ja hänen pataruokansa. Hän on tarjonnut loistavaa ruokaa Malagan keskustassa vuosien ajan, osoitteessa Calle Marquesa de Moya, 9. Carnéron keittiö poikkeaa tavanomaisesta huippukeittiöstä, antaen pääroolin perinteisille pataruoille ja aina paikallisille tuotteille. Hänen menun hinnat ovat 90 ja 110 euroa. Juomat eivät sisälly hintoihin ja nettisivulta löytyy mitä vaihtuva menu sisältää.

https://www.restaurantekaleja.com/

Japonilainen ravintola Nintai (*)

Nintai on toinen Marcos Grandan ravintoloista Malagassa, jälleen Marbellassa, sijaiten osoitteessa Calle Ramón Gómez de la Serna, 18, B. Kyseessä on ensiluokkainen aasialainen keittiö, jossa chef Pablo Olivares tarjoilee herkkuja 12 asiakkaalle ympäri hänen puista baaritiskiä, esitys joka hivelee makuaistia, hajuaistia, näköaistia ja jossa jokainen valmistus ja tuotteen käsittely on huolellista ja harjoiteltua. Nintai tarjoaa useita menuja, Omakase ja Nintai, ensimmäinen 145 eurolla joka on maanantaista perjantaihin ja toinen 189 eurolla. Vaihtuva menu.

https://www.restaurantenintai.com/

Ravintola José Carlos García (*)

José Carlos Garcían keittiö sijaitsee yhdessä Malagan pääkaupungin miellyttävimmistä kohdista. Muelle Uno, Plaza de la Capillan sydämessä, on ravintola José Carlos Garcían koti. Chef on ollut keittiössä yli 25 vuotta ja hänen tärkein liittolaisensa on Atarazanasin tori muutaman minuutin päässä ravintolasta. Paikalliset tuotteet ovat suuri osa hänen ruokiaan, joissa pääosassa ovat kala ja meri. Maistelumenu maksaa 139,50 euroa per henkilö.

https://www.restaurantejcg.com/

jälkiruoka fuengirola

Sollo (*)

Caviar-chef, kuten Diego Gallegosia kutsutaan, on pyörittänyt Solloa vuodesta 2015 lähtien, jolloin se avasi ovensa Fuengirolan Higuerón Hotellissa. Hänellä on Michelin-tähti, mutta myös Michelin Green Star -tunnustus. Luova ja innovatiivinen keittiö, jossa pääroolissa on raaka-aine ja jossa näkyy selvästi Gallegosin eteläamerikkalaiset juuret, hän on syntynyt Brasiliassa ja adoptoitu malagueñoksi. Sollosssa on saatavilla Caminho-maistelumenu, joka on kattava ja monipuoliset alkupalat caviarilla, hintaan 150 euroa per asiakas. Menu löytyy nettisivulta.

https://www.sollo.es/restaurante/

Ravintola El Lago (*)

Fernando Villasclaras on puolustanut vuodesta 2005 saamaansa Michelin-tähteä. Marbellan Elviria Hillsin sydämessä sijaitseva El Lagon menuihin kuuluu Lago-menu 150 eurolla että sen kasvisversio Terrá 130 euroa. Sijainti on Urbanización Elviria Hills, avenida Marco Polo.

https://restauranteellago.com/

missä syödä aurinkorannikko

Messina Restaurante (*)

Argentiinalaisen Chef Mauricio Giovaninin Messina Ravintola on toinen Marbellan Michelin tähtiravintoloista, osoitteessa avenida Severo Ochoa, 12 Ravintola tarjoaa avantgarde-keittiötä, jossa meri on voimakkaasti läsnä ja joka on palvellut vuodesta 2003 ja saanut ansaitun tähtensä vuonna 2016. Ruokalista löytyy nettisivulta.

https://www.restaurantemessina.com/

ravintola fuengirola

Food truck vaunusta herkkuja halvalla

Nyt myös huippukokin Dabiz Muñozin ruokarekka El Corte Inglésin ulkopuolella Malagan keskustassa tarjoaa suussa sulavia kanaluomuksia pikkurahalla verrattuna edellisiin Michelin tähden ravintoloihin. Tämä espanjalainen huippukokki on tuonut jälleen Malagaan GoXO-pikaruokabrändinsä, tällä kertaa täysin uudella konseptilla, jota emme ole aiemmin nähneet Aurinkorannikolla. Hänen pikaruokakojunsa on pystytetty suuren tavaratalon ulkopuolelle aina 5. tammikuuta saakka, tarjoten näin uuden tilaisuuden maistaa tämän madridilaisen kokin luomuksia.

food truck aurinkorannikko
Dabiz Muñozin Chicken Waffle

Kolmas vierailu Aurinkorannikolla

Tämä on Dabiz Muñozin kolmas vierailu Malagan alueella, hänen ensimmäisen pysäkkinsä jälkeen Marbellassa, Puerto Banúksessa kesällä 2022 ja viime joulun menestyksekäs esiintyminen El Corte Inglésin ulkoalueella.

Tämä ruokarekka on Malagassa aina 5. tammikuuta saakka, kello 13:00 – 23:00 osoitteessa Avenida de Andalucía 4-6.

Kolme eri annosta

Vaihtoehtoja on kolme, joista ensimmäinen on Chicken Waffle (17,50 euroa), jonka kokki itse mainosti sosiaalisessa mediassaan. Se on valmistettu suolavedessä marinoitusta ja uppopaistetusta kanasta, cheddarjuustosta, mausteisesta majoneesista, yuzusta, kirsikkatomaattiketsupista, rapeasta pekonista ja suolakurkusta. Toinen vaihtoehto on Chicken Burger (16,50 euroa), joka on klassisempi mutta yhtä herkullinen, koostuen kanan koivesta, joka on marinoitu suolavedessä ja uppopaistettu, goudajuustoa, Välimerellistä buffalo-kastiketta chipotlella ja La Veran paprikalla, japanilaista tartaaria ja rucolaa. Viimeisenä, kahdesti kypsennetyt kanansiivet 64º+180º (12 euroa), jotka ovat puhdasta luovuutta: maatilan kanan siipiä, makeaa ja hapan sitruunaruohoa, tryffeliemulsiota ja seesamia.

fuengirola burger
Kolme vaihtoehtoa Pollos Muñozista GoXO:ssa

Kuten aina, tarjolla on perunoita lisäkkeeksi ja salaisia kastikkeita, jotka kruunaavat kokemuksen. Jälkiruokina on tarjolla on Pedroche-juustokakkua, sekä nestemäistä suklaakakkua (molemmat 11 euroa).


Että kyllä Aurinkorannikolta löytyy muutakin kuin paellaa ja uppopaistettua kalaa.
Suosittelen tutustumaan laajaan rannikon ravintolatarjontaan.

Samankaltaiset julkaisut