fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Esteponassa pidätetty mies haki lainoja asiakkaidensa ja työntekijöidensä nimissä

Esteponassa pidätetty mies haki lainoja asiakkaidensa ja työntekijöidensä nimissä

Petos- ja rahanpesusyytteet 41 vuotiaalle

Esteponassa on pidätetty mieshenkilö ja hänen naispuolinen kumppaninsa epäiltynä jatketusta petoksesta ja rahanpesusta. Mies, joka toimi kolmen Manilvan, Marbellan ja Rincón de la Victorian teleliikkeen johtajana, käytti asiakkaidensa ja työntekijöidensä henkilöllisyystodistuksia lainojen hakemiseen, puhelinliittymien avaamiseen ja pankkitilien perustamiseen ilman heidän suostumustaan.

Tutkimukset alkoivat jo elokuussa 2022

Poliisin tutkimus alkoi elokuussa 2022, kun Esteponan omaisuusrikosten yksikkö sai ilmoituksen uhrista. Uhri yritti rahoittaa kodinkalustetta, mutta liikkeestä kerrottiin hänelle, että hän oli merkitty velallisena tietokantaan, mikä esti rahoituksen myöntämisen. Uhrin pankista saadun tiedon mukaan useita luottoja oli haettu hänen nimellään ilman hänen lupaa, eikä niitä ollut maksettu.

Samankaltaisuuksia tapausten välillä

Poliisin alkututkimukset paljastivat yhteyden eri tapausten välillä. Petosten uhrit olivat mainittujen teleliikkeiden asiakkaita ja työntekijöitä. Tutkimuksissa ilmeni, että liikkeiden johtaja oli avannut pankkitilejä, solminut puhelinliittymiä ja hakenut lainoja näiden henkilöiden nimissä petosmielessä.

Petos- ja rahanpesusyytteet

Suurin osa uhreista eivät olleet tietoisia tapahtuneesta ennen kuin he yrittivät rahoittaa jotakin tuotetta ja huomasivat joutuneensa taloudellisiin ja byrokraattisiin vaikeuksiin jouduttuaan velallisten tietokantoihin. 41-vuotias pääepäilty ja hänen 34-vuotias kumppaninsa pidätettiin 30. lokakuuta. Miestä syytetään petos- ja rahanpesurikoksista, kun taas nainen on pidätetty petossyytteen vuoksi.

Lähde
Opinion

Samankaltaiset julkaisut