fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Englannin kielen taito laskenut Euroopassa

Englannin kielen taito laskenut Euroopassa

Missä Euroopan maissa osataan parhaiten englantia ja missä englanninkieliset kohtaavat vaikeuksia?

Vaikka englanti on maailman toiseksi puhutuin kieli, on eroja sen osaamisessa Euroopan eri maissa. Global Education First (EF) -koulutusyrityksen vuosittaisen English Proficiency Index (EPI) -raportin mukaan jotkut Euroopan suosituimmat matkailukohteet ovat niitä, joissa englannin kielen taito on heikointa.

Euroopan Parhaat Englannin Kielen Taitajat

Vuoden 2023 tutkimuksen mukaan Alankomaat johtaa listaa parhaana englannin kielen osaajana sekä Euroopassa että globaalisti 113 maan joukossa, saaden 647 pistettä. Muita maita, joissa englannin kielen taito on ”erittäin korkea”, ovat Itävalta (maailmanlaajuisesti kolmas 616 pisteellä) ja Pohjoismaat Tanska, Norja ja Ruotsi. Listalla seuraavat myös Belgia, Portugali, Saksa, Kroatia ja Kreikka.

turistina espanjassa

Maat, joissa Englannin Kielen Taito on ”Korkea”

Muita Euroopan maita, joissa englannin kielen taito on korkealla tasolla, ovat Puola (13. sija maailmassa), Suomi, Romania, Bulgaria, Unkari, Slovakia, Liettua, Luxemburg, Viro, Serbia, Tšekin tasavalta ja Sveitsi (30. sija).

Ranska Jää Jälkeen Englannin Kielen Taidossa

Ranska, joka oli aiemmin luokiteltu ”korkean taidon” kategoriaan, on laskenut ”kohtalaisen taidon” tasolle. Vuonna 2022 Ranska oli maailman 34. ja Euroopan 43. sijalla 531 pisteellä. Italia ja Espanja ovat samassa kategoriassa, molemmat sijoittuen maailmanlaajuisesti 35. sijalle. Ne ovat Euroopassa sijoilla 32 ja 33.

Turistina Malagassa

Englannin Kielen Taito Euroopassa Laskussa

Huolimatta siitä, että Eurooppa hallitsee EPI:n kärkisijoja, on havaittu, että englannin kielen taito on laskenut vuonna 2023. Tämä koskee erityisesti maita, joissa aiemmin oli korkea tai erittäin korkea englannin kielen taito.

Nuorten Englannin Kielen Taito Heikentynyt

COVID-19-pandemian aiheuttama koulutuksen keskeytyminen on johtanut englannin kielen taidon heikkenemiseen 18-20-vuotiaiden nuorten keskuudessa ympäri maailmaa vuodesta 2020 lähtien.
Se mikä pohjimmillaan syynä englanninkielentaidon jyrkkään laskuun ei voida pelkästään pandemian syyksi laittaa, mutta sitä on tässä tapauksessa helppo syyttää.

Englanninkielisten Kielitaidon Puute

Vaikka englanti on tärkeä globaali kieli, englanninkieliset ovat usein jäljessä toisen kielen osaamisessa. Esimerkiksi vain 32% 15-30-vuotiaista Iso-Britanniassa ilmoitti pystyvänsä lukemaan ja kirjoittamaan luottavaisesti kahdella tai useammalla kielellä, kun taas EU:n jäsenvaltioissa keskiarvo on 80%. Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa vastaavat luvut ovat 79%, 85% ja 90%.

Lähde
Euronews

Samankaltaiset julkaisut