fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Viisi ravintolaa ja 350 työntekijää – Antonio Banderasin ihme Malagassa

Viisi ravintolaa ja 350 työntekijää – Antonio Banderasin ihme Malagassa

Banderasin viimeisin ravintola heti huippusuosituksi

18 000 asiakasta viidessä ravintolassa, joiden omistaja ja näyttelijä on laittanut ravintolatarjonnan uuteen nousuun kotikaupungissaan. Yhdessä kumppaninsa Pablo Gonzalon (ja hänen Teatro del Soho -teatterinsa) kanssa hän haluaa ”luoda Málagalle uuden aikakauden”

Perinteikäs sijainti

Malagalaisten keskuudessa Espanjan vanhin purjehdusklubi Real Club Mediterráneo, on aina ollut synonyymi perinteelle. Kuitenkin viimeisen kuukauden ajan sen käytävillä on ollut erilainen tunnelma, joka on lämmin tuulahdus, joka vie sinut hetkessä Kreikkaan… vaikka ravintoloissa kaikki tuoksuu Andalusialta. Itse asiassa asiakkaat jonottavat syödäkseen riisiä, mustekalaa, ajoblancoa ja meriahventa. Tämän kaiken uudistuksen on aikaansaanut Antonio Banderas (63), joka avasi uuden ravintolan nimeltä La Pérgola del Mediterráneo.

Hinta pyritty pitämään edullisena

Herkullisia ja hyvin valmisteltuja ruokia, jotka maksavat 12-24 euroa. ”Olemme pyrkineet välttämään leimaantumista kalliiksi. Emme ole eliittiravintola. Mutta panostamme laatuun”, sanoo Pablo Gonzalo, Banderasin kumppani tässä seikkailussa.

Historiallisen olemuksen säilyttäminen

”Tavoitteenamme oli tulla paikaksi, jonka malagalainen voi vierailulle. Eikä vain kerran. Halusimme luoda ravintolan, johon malagalainen voisi tuoda ystäviään ja jota hän voisi suositella vierailijoille. Haluamme että ihmiset palaavat uudestaan ja uskon vahvasti, että onnistumme siinä. Olemme elvyttäneet ikonisen paikan Malagan majakan juurella ja tuoneet sen nykypäivään menettämättä sen historiallista olemusta”, Gonzalo lisää.

Yleisö on ottanut uuden ravintolan hyvin vastaan

Virallisten tietojen mukaan Real Club Mediterráneolla on 4 000 jäsentä. Mutta Banderas ja Gonzalo ovat onnistuneet houkuttelemaan kaksinkertaisen määrän lisää. Itse asiassa heinäkuussa 70 työntekijän henkilöstön omaava La Pérgola onnistui saamaan 7 000 ruokailijaa ja tämä elokuu näyttää vastaavalta.

Malaga ennen ja jälkeen Banderasin

Banderasin ja Gonzalon omistama Tercer Actosta yritys perustettiin vuonna 2019 tukemaan Sohon teatteria Malagan keskustassa. ”Avasimme ensimmäisen ravintolan samaan aikaan teatterin kanssa, koska halusimme tarjota ihmisille paikan mennä esityksen jälkeen. Se oli hyvä Antonioille, joka halusi tuoda alueelle paitsi teatterin, niin myös gastronomian. Hän halusi luoda Malagan ennen ja jälkeen”, Gonzalo paljastaa.

Ravintoloiden nimet teatterikäsitteistä

Gonzalon mukaan Banderaksella oli ajatus nimetä ravintolansa ”teatterikäsitteiden” mukaan, joten ei ole yllättävää, että hän löysi Tenorion rakastajattaresta ravintolan nimen Doña Inés ja vuonna 2021 antoi Atrezzo nimen neljännelle ravintolalleen. Tripadvisorin mukaan Atrezzo tarjoaa ”unohtumattoman italialaisen kokemuksen”. Vaikka suurin osa malagalaisista valitsee edelleen Tercer Acton, joka tarjoaa lihaa, kalaa… Ja sushia. Rohkea päätös, jonka kumppanit tekivät myös La pérgolan menulle.

Muitakin näyttelijäkollegoita ravintola-alalla

Paikallisten malagalaisten toimittajien mukaan Antonion ravintolat ovat suurin gastronominen ilmiö tällä vuosikymmenellä. Ja vaikka tämä onkin totta, hän ei ole ainoa näyttelijä, joka on päättänyt investoida Malagan gastronomiaan. Esimerkiksi hänen ystävänsä Imanol Arias, Currante Currantesta, on avannut omaa nimikkoravintolaansa ja suosii listallaan kala-annoksia.”

Alkuperäinen artikkeli
El Mundo

Samankaltaiset julkaisut