fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Neandertalilaiset asuttivat Benalmadenan Cueva del Toro -luolan

Neandertalilaiset asuttivat Benalmadenan Cueva del Toro -luolan

Kansainvälinen projekti tutkimassa luolaa

Cueva del Toro -luolassa Benalmádenassa ei ole aarteita tai arvoesineitä, mutta se tarjoaa tärkeitä vastauksia ihmiskunnan historian ymmärtämiseen. Tutkijat ovat vahvistaneet, että luolasta ei ole löydetty merkittäviä esineitä, mutta se sisältää tieteellisiä todisteita siitä, kuinka ihmiset elivät yli 40 000 vuotta sitten Etelä-Euroopassa.

Vuoden kestänyt projekti

Projektin johtajat, Universidad de Cádizin ja Complutensen yliopiston tutkija Diego Salvador Fernández Sánchez sekä digitaalisten 3D-tekniikoiden ja skannauksen asiantuntija Hugo Alberto Mira, ovat raportoineet viimeisimmistä edistysaskeleista Cueva del Toro -projektissa, joka alkoi vuosi sitten. He korostavat luolan merkitystä eurooppalaisen esihistoriallisen taiteen tutkimuksessa, joka on paljastanut ennen näkemätöntä, pääasiassa abstraktia kalliotaide.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset yliopistot ja arvostetut instituutiot osallistuvat näihin uraauurtaviin tutkimuksiin osana First Art -projektia, mikä vahvistaa luolan ”poikkeuksellisen arvon”. Tämän projektin puitteissa tutkitaan esihistoriallista taidetta, joka liittyy niin sanottuihin neandertalilaisiin, jotka asuttivat Etelä-Espanjaa 40 000-50 000 vuotta sitten. Tutkijat korostavat, että neandertalilaiset suorittivat luolassa erilaisia taloudellisia toimintoja.

Myös kiina mukana tutkimuksissa

Tutkimuksessa on mukana Max Planckin evolutiivisen antropologian instituutti Leipzigistä (Saksa), joka on tunnettu työstään neandertalilaisten mitokondriaalisen DNA:n parissa, mukaan lukien instituutin päätohtori ja lääketieteen Nobel-palkinnon saaja 2022. Portugalin Politeknisen Instituutin ja Kiinan Nanjingin yliopiston tutkijat osallistuvat myös projektiin ottaen kalkkiurani-torium-näytteitä luolasta maalauksien ajoittamiseksi. Nämä näytteet on jo lähetetty analysoitavaksi Kiinaan, jossa ne tutkitaan mahdollisen ajoituksen ja pigmenttien karakterisoinnin sekä koostumuksen arkeometrisiä tutkimuksia varten.


Lähde
la Opinion
Lisää Wikipediassa

https://es.wikipedia.org/wiki/Cueva_del_Toro

Samankaltaiset julkaisut