fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Malaga on antanut satoja sakkoja koiranjätösten keräämättä jättämisestä

Malaga on antanut satoja sakkoja koiranjätösten keräämättä jättämisestä

Malaga on antanut yli 400 sakkoa koiranjätösten keräämättä jättämisestä tai koiran rekisteröimättä jättämisestä

Paikallispoliisi on sakottanut omistajia heidät napattuaan “itse teosta” jätösten jättämisestä, koska eläimellä ei ole tunnistelappua tai koska se on tunnistettu analysoitujen näytteiden kautta.
Malagan kaupungissa on 49 344 koiraa geneettisessä rekisterissä, mikä kattaa 85% kokonaismäärästä
Lähes kuusi vuotta sitten Málagan kaupunki otti käyttöön pakollisen geneettisen rekisterin koirille ja siitä lähtien omistajien on rekisteröitävä koiriensa DNA.

Tarkoitus pitää kaupunki siistinä

Tämän toimenpiteen tarkoituksena on ensisijaisesti antaa mahdollisuus sakottaa niitä omistajia, jotka eivät kerää lemmikkiensä ulosteita julkisilla paikoilla, mikä antaa 217 euron sakon.
Tämän vuoden aikana paikallispoliisi on määrännyt yhteensä 408 sakkoa koiranomistajille.
Kaikista sakoista 104 tapauksessa viranomaiset sakottivat omistajaa heidän jäädessään kiinni ”itse teossa” jättämässä jätöksiä kadulle eläintä ulkoiluttaessa. Loput liittyvät geneettiseen rekisteriin, joko siksi, että koira ei kantanut tunnistelappua tai koska se tunnistettiin laboratoriossa otetusta näytteestä, jota ei ollut kerätty maasta.
Näin ollen, ottaen huomioon syyskuuhun mennessä asetetut sakot, Málagan kaupunki tulee keräämään 88 536 euroa sakkotuloja lemmikkien geneettisen rekisterin kautta.

Miten prosessi toimii

Vuodesta 2019 alkaen yritys, joka on vastuussa ulosteenäytteiden analysointipalvelusta on nimeltään ADN Canino, joka on jälleen hakenut uutta tarjouskilpailua sopimuksen uusimiseksi, kertoi yrityksen toimitusjohtaja Enrique Perigüell la Oponion lehdelle.

”Me toimitamme kaupungille laatikon, joka sisältää joukon testipaketteja. Kitit sisältävät vanupuikon, putken ja bakteeritappavan aineen, joka säilyttää DNA:n. He suorittavat sitten kartoituksia”, selittää Perigüell.

lemmikkiranta

Tämä järjestelmä mahdollistaa sen, ettei näytettä tarvitse kerätä fyysisesti, vaan riittää kun pyyhkii vanupuikolla ja säilyttää sen putkessa. Tämä menettely on vähentänyt hylättyjen näytteiden määrää kontaminaation vuoksi 40-50%, kertoo ADN Canino, joka vastaa tästä palvelusta myös muissa espanjalaisissa kaupungeissa kuten Rincón de la Victorissa ja Benalmádenassa.
Näytteet analysoituaan ne käyvät läpi laboratorioprosessin, joka voi kestää 10-15 päivää, vaikka yritys pyrkii lyhentämään tämän ajanjakson 5-10 päivään.

Maankattava järjestelmä

”Kun analyysi on tehty, teemme vertailun tietokannassa”, jatkaa ADN Caninon toimitusjohtaja, joka korostaa, että tämä tietojen risteäminen ei rajoitu vain Málagan geneettisen tiedon tietokantaan vaan he vertaavat sitä kaikkiin espanjalaisiin kaupunkeihin, joissa toimivat. ”Itse asiassa meillä oli tapaus Valenciasta kotoisin olevasta koirasta Benalmádenassa kaksi vuotta sitten. Viime vuonna meillä oli tapaus koirasta Málagasta Utielissa, Valenciassa.”

Jätöskartta

Kun näyte on analysoitu ja löytyy positiivinen, eli sama DNA niin näin ollen omistajan voidaan paikallistaa ja ehdottaa sakkoa, vaikkakin tämä on jo paikallispoliisin tehtävä. Jos tulos kuitenkin on negatiivinen, siis koiraa ei ole rekisteröity geneettiseen rekisteriin ja sitä ei voida sakottaa, vaikka kaupungilla onkin mahdollisuus tietää, millä alueella kaupunkia se on liikkunut ja onko se toistuva, mikä mahdollistaa tiedotuskampanjoiden suuntaamisen ja poliisin toiminnan tiettyihin paikkoihin. Tämä on mitä yritys kutsuu ”jätöskartaksi”.

”Jätöskarttaan luodaan pisteet, joissa on enemmän rekisteröimättömiä koiria ja siitä menee poliisille tieto”, sanoo Enrique Perigüel.

Málagan pääkaupungissa on yhteensä 49 344 koiraa geneettisessä rekisterissä, kertoo Málagan kaupungin ympäristönkestävyyden alue, joka arvioi, että tämä luku kattaa noin 85% kaupungissa asuvista koirista.

Alkuperäinen uutinen
la Opinion

Samankaltaiset julkaisut