fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Elämää koiran kanssa Costalla osa 2

Elämää koiran kanssa Costalla osa 2

Lämpöä sekä auringonpaistetta riittää päivästä toiseen. Tällöin on kiva suunnata rannalle loikoilemaan ja meressä viilentymään, mutta saanko ottaa koiran mukaan rannalle? Entäpä mihin kannattaisi suunnata, jos haluaa viedä koiransa lajitovereidensa kanssa temmeltämään? Muun muassa näitä asioita käsittelen seuraavaksi.

 

Koirapuistot

Koirapuistoja ei löydy Aurinkorannikolta ihan samaan tapaan sieltä täältä niin kuin Suomessa, mutta onneksi koiria on kuitenkin huomioitu omilla viihtyisillä aitauksillaan. Itseä lähimmän koirapuiston voi löytää laittamalla esimerkiksi Google Mapsiin ”Parque de Perros.” Seudun koirapuistot ovat lähinnä hiekkapohjaisia, niistä löytyy mukavasti agilityesteitä ja osassa puistoista on omat puolet isoille ja pienille koirille.

Fuengirolasta löytyy useampi hyvin hoidettu koirapuisto, kuten esimerkiksi Los Pacosissa (C/ Alcalá Galiano) sijaitseva Andalusian suurin koirapuisto Guau Guau Dog Park, jolla on pinta-alaa peräti 5400 m². Miramarin kauppakeskuksen kupeessa sijaitsee hieman pienempi Guau Guau 2 Dog Park. Fuengirolan muut koirapuistot löytyvät Torreblancasta, Parque del Sol -puistosta, Los Bolichesta, Calle Feria de Abrililta sekä Calle Lanzarotelta.

Benalmadenasta löytyy koirapuisto Parque de Perros (Avenida las Esmeraldas 6) ja vierestä Torremolinoksesta Parque Canino El Olivar (Av. del Tivoli 10) sekä Parque Canino El Pinillo (C. Vicente Blanch Picot 9).

 

Koirarannat

Andalusiassa kiellettiin vuonna 2015 koirien pääsy uimarannoille pahimpaan turistiaikaan, joka alkaa 1.kesäkuuta ja loppuu 30.syyskuuta. Tämän ajanjakson ulkopuolella kielto ei ole voimassa. Onneksi koirien on mahdollista päästä leikkimään rantaleikkejä myös kesäisin koirille tarkoitetuilla koirarannoilla. Koirarantojen määrä on vuosien mittaan mukavasti lisääntynyt ja mainitaan niistä pari nyt erikseen.

Fuengirolassa Playa del Castillon eteläpäässä on koirille tarkoitettu alue, joka alkaa Paseo Maritimo -kadun päättymiskohdasta. Kannattaa huomioida, että koirat eivät ole siis tervetulleita rannan muihin osiin. Benalmadenasta löytyy muutama vuosi sitten avattu koiraranta Benalcan (Avenida del Sol), joka sijaitsee suositun Playa Bonita -rannan vieressä.

 

Pahimman turistiajan ulkopuolella saavat koiratkin leikkiä vapaasti rannoilla.

Eläinlääkäri

Koirien kanssa aina sattuu ja tapahtuu, joten voi Aurinkorannikonkin reissulla tulla tarvetta eläinlääkärissä vierailulle. Onneksi klinikoita löytyy rannikolta mukavan tiheään, joten apua aina kyllä löytyy. Hieman taustatyötä eläinlääkärin valinnassa kannattaa tehdä, sillä klinikoiden varusteluissa ja osaamisalueissa voi olla keskenään isojakin eroja, aivan kuten Suomessakin. Useilta eläinlääkäriasemilta löytyy myös trimmauspalvelut. Ennen eläinlääkäriin menoa on hyvä myös varmistaa toimipaikan asiointikieli, sillä englanniksi ei palvelua useista paikoista saa. Hintataso on yleensä toimenpiteissä reilusti alhaisempi kuin Suomessa.

Fuengirolasta löytyy useampikin hyvin varusteltu eläinlääkäriasema, josta saa palvelua myös englanniksi. Esimerkiksi UVI Animal Hospital (Calle Matías Lara ”Larita” 26) on monien suomalaisten suosima monipuolisia eläinlääkäripalveluita tarjoava eläinsairaala, jossa on 24h päivystys. Los Bolichesista löytyy myös Clinica Veterinaria Dr.Dobby (Av. Nuestro Padre Jesús Cautivo 15), jonka tarjoamaan asiakaslähtöiseen ja asiantuntevaan palveluun monet luottavat.

 

Lemmikkieläinrekisteri

Jos olet pysyvämmin koirasi kanssa asettumassa Aurinkorannikolle, niin tulee koira rekisteröidä alueen eläinlääkäreiden ylläpitämään Andalusian lemmikkieläinrekisteriin eli RAIA:an (Registro Andaluz de Identificación Animal). Rekisteröiminen tapahtuu eläinlääkärissä ja maksaa hieman paikasta riippuen noin 20 euroa. On myös muita kaupunkikohtaisia lakeja. Esimerkiksi Benalmadenassa kirjoilla olevat koirat tulee rekisteröidä DNA-rekisteriin, jonka avulla pyritään kitkemään koirien hylkäämisiä sekä puututaan jätösten keräämättä jättämiseen. Tämäkin rekisteröiminen tapahtuu eläinlääkärissä, jossa koirasta otetaan pieni verinäyte.

 

Vaaralliset rodut

On hyvä huomioida, että tietyt koirarodut kuuluvat Espanjassa niin sanottujen ”vaarallisten rotujen listalle.” PPP-rotuja (perros potencialmente peligrosas) ovat esimerkiksi dobermanni, rottweiler, akita inu, pitbull, amerikanstaffordshirenterrieri, staffordshirenbullterrieri, dogo argentino, toda inu ja fila brasileiro. Koira voidaan myös luokitella vaaralliseksi, vaikka se ei olisi listalle kuuluvaa rotua, jos se omaa useita edellä mainituille roduille tyypillisiä piirteitä, kuten aggressiivisen luonteen, lihaksikkaan ja voimakkaan ruumiinrakenteen, leveän ja lihaksikkaan pään, yli 50 cm korkeuden.

PPP-rotuja koskee useita sääntöjä ja lakeja ja näistä tulee ottaa selvää, jos omistaa tai haluaa omistaa kyseisenlaisen koiran. Kyseisten koirien tulee esimerkiksi olla ulkoillessa aina hihnassa, hihnan tulee olla maksimissaan kahden metrin mittainen ja koirilla tulee olla kuonokoppa. Andalusiassa PPP-koirat tulee rekisteröidä erilliseen rekisteriin ja omistajan tulee hakea erillinen lisenssi niiden pitoon.

 

Kirjoittaja

Oskari

Oskari opiskelee Helsingin yliopistossa eläinlääketiedettä ja on viettämässä Aurinkorannikolla välivuotta opinnoistaan.

Samankaltaiset julkaisut