fbpx

Kirjaudu palveluun

Mediamyynti Sää ja live-kuva Koti Costalla
Andalusiassa kitketään kännykät pois kouluista

Andalusiassa kitketään kännykät pois kouluista

Kovat otteet käyttöön Andalusiassa

Koulu Fuengirola

Andalusia Rajoittaa Kännyköiden Käyttöä Kouluissa

Kännyköiden Käyttörajoitus Kouluissa

 • Rajoitus Voimaan: Andalusian koulutus- ja ammattikoulutusneuvosto on antanut ohjeistuksen, jonka mukaan koululaiset eivät saa käyttää kännyköitä koulupäivän aikana.
 • Käyttö Kielletty: Kännyköiden käyttö on kielletty oppituntien aikana, välitunneilla sekä lisä- ja kerhotoiminnan aikana, paitsi jos kännykän käyttö on nimenomaisesti sallittua opetussuunnitelman mukaisesti didaktisiin tarkoituksiin ja pedagogisesti perusteltua.

Poikkeukset ja Erikoistapaukset

 • Didaktinen Käyttö: Kännyköiden käyttö sallitaan vain opetuksellisista syistä ja silloin, kun se on perusteltua.
 • Ikä ja Kypsyys Huomioon: Kännyköiden poikkeuksellinen käyttö huomioi oppilaiden iän, kypsymisen ja kehitykselliset ominaisuudet.
 • Henkilökohtaiset Tarpeet: Oppilaille, jotka tarvitsevat kännykkää henkilökohtaisten olosuhteidensa vuoksi, voidaan myöntää lupa käyttöön. Tämä edellyttää asianmukaista todistusta koulun johdolta.
Aurinkorannikon lapset

Sääntöjen Valvonta ja Seuraukset

 • Valvonta: Opettajat, jotka ovat vahtivuorossa, kiinnittävät erityistä huomiota ja valvovat tarkasti oppituntien vaihtojen ja välituntien aikana.
 • Rangaistustoimenpiteet: Kännykän pois ottaminen on yksi mahdollinen seuraamus. Tällöin kännykkä säilytetään koulun johtajan toimistossa ja palautetaan oppilaan laillisten edustajien haltuun.

Normin Soveltaminen ja Käyttöönotto

 • Normi Osaksi Sääntöjä: Uusi normi on sisällytettävä julkisten ja yksityisten peruskoulujen toimintasääntöihin.
 • Yksityiskoulut Mukaan: Yksityiskoulut ja julkisesti rahoitetut koulut sopeuttavat normin omaan järjestelmäänsä ottaen huomioon erityislainsäädännön.

Tausta ja Tavoitteet

 • Päätöksen Tausta: Andalusian presidentti Juanma Moreno ilmoitti viime viikolla, että kännyköiden käyttö kouluissa rajoitetaan pakollisella normilla.
 • Tavoitteena Parempi Oppimisympäristö: Tämän päätöksen tarkoituksena on parantaa oppimisympäristöä kouluissa ja vähentää häiriötekijöitä sekä koulukiusaamista.

Kohti parempaa opetusta

Andalusian koulutusviranomaiset ovat antaneet ohjeistuksen, joka rajoittaa kännyköiden käyttöä kouluissa. Uusi normi kieltää kännyköiden käytön oppituntien aikana ja välitunneilla, paitsi opetuksellisista syistä. Tavoitteena on parantaa oppimisympäristöä ja keskittymistä koulussa. Normi vaatii erityistä huomiota ja valvontaa oppilaiden ja opettajien keskuudessa.

Ottaako myös Aurinkorannikon suomalainen koulu ohjeistuksen käytäntöön?

Lähde
La Opinion

Samankaltaiset julkaisut